Венгер предпочита отсъствие на травми пред трансфери


Н. Гавазов

Венгер предпочита отсъствие на травми пред трансфери

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че предпочита да разполага със здрави играчи, отколкото да харчи пари за нови попълнения. През миналата седмица "артилеристите" извършиха своето първо лятно попълнение, заплащайки на Челси 11 милиона паунда за вратаря Петр Чех. Венгер не изключва, че с това може да приключи трансферната кампания на клуба, тъй като много от неговите играчи, отсъстващи заради травми през миналия сезон, сега са здрави.

"Най-добрият способ да бъдат укрепени останалите области в отбора е да бъдат задействани играчите, които не играха много през миналия сезон и да се запази тяхното здраве", заяви Венгер.

"Уолкът на практика не игра до края на сезона, Уилшър не взе участие в голямо количество двубои. Те двамата бяха много убедителни в края, поради това аз се надявам, че през новата кампания те ще дават своя принос и ще добавят конкуренция. През миналата година губехме Йозил и Жиру за дълги периоди от време, но те бяха много полезни през втората половина на сезона. Нека се надяваме, че всички тези играчи ще бъдат здрави и във форма. Ще е хубаво и ще се възползваме, ако след това имаме възможност допълнително да добавим класа в отбора", каза още специалистът.

 

  Сподели
218