Пайе вдъхновен да играе за Уест Хем


И. Ангелов

Пайе вдъхновен да играе за Уест Хем

Бившият полузащитник на Марсилия и Лил, Дмитри Пайе заговори за амбицията си с новия клуб във Висшата лига - Уест Хем Юнайтед. Той сподели пред официалния сайт на "чуковете", че би искал да помогне за развитието на клуба, не само в играта на терена, но и извън него с оглед преминаването на новия, по-голям стадион на тима.

Пайе бе представен в петък като изненадващ трансфер, след като миналия сезон той бе начело на хората, създали най-много шансове в Европа - 135, повече от всеки друг. 28-годишният е част от амбициозен проект, включващ края на "Ъптън Парк" и преместването на "Олимпик Стейдиъм", който има 55 000 места.

"Идвам тук с мисълта за новия стадион и очевидно това е голям проект. Трябва да се преместиш на нов стадион с големи амбиции, но все пак всичко ще дойде с времето. Нека първо направим добър сезон тази година. Новият стадион винаги носи прогрес. Разбира се, че смятам, че мога да помогна за прогреса на клуба и на отбора."

"Смея да твърдя, че имам опит в правенето на история, както със Сен Етиен, така и с Нанс и Марсилия. Нямам търпение да изиграя част в историята защото това е прекрасно чувство."

  Сподели
130