Пуул се отказва от Бентеке, насочва се към Йоренте и Бака


Н. Гавазов

Пуул се отказва от Бентеке, насочва се към Йоренте и Бака

Ливърпул е готов да превключи своето внимание от нападателя на Астън Вила Кристиан Бентеке на Фернандо Йоренте от Ювентус и Карлос Бака от Севиля. Още през миналия месец наставникът на бирмингамци Тим Шерууд съобщи, че трансферът на Бентеке може да бъде закупен срещу фиксираната сума от 32.5 милиона паунда. Вила няма никакво намерение да намалява цената на своя футболист, освен това клубът не е загубил надежда да склони Кристиан към нов договор.

Според по-ранни информации, Ливърпул е възнамерявал да инвестира в Бентике само 20 милиона паунда. Тази ситуация е накарала "червените" да обърнат внимание на алтернативни цели.

Така вниманието на Брендън Роджърс е привлечено от Йоренте. Ювентус съгласува трансфера на Марио Манджукич и торинци са открити за продажбата на 30-годишния испанец за около 14 милиона паунда, но е възможно да се постигне разбирателство за намаляване на тази сума.

Освен това, Роджърс желае да получи и 28-годишният Бака, в чийто контракт със Севиля има пункт за откупване на договора срещу сумата от 21.4 милиона паунда. за разлика от италианците, андалусците не са готови да обсъждат намаляване на цената на своя нападател.

Интересното е, че и двамата нападатели не се вписват в стратегията на Ливърпул за привличане на млади и талантливи играчи. Но при разговорите с висшето ръководство на клуба Роджърс е убедил шефовете си, че се нуждае от зрели майстори, а не само от перспективни футболисти. Потвърждение за това стана преходът на 29-годишния Джеймс Милнър.

 

  Сподели
176