Арсенал прави Чех най-заплатения вратар историята на клуба


Н. Гавазов

Арсенал прави Чех най-заплатения вратар историята на клуба

Арсенал изрази готовност да увеличи заплатата на вратаря на Челси Петр Чех до 100 000 паунда. "Артилеристите" са главен претендент за подписа на 33-годишния страж, като подобен трансфер е най-предпочитаният вариант за Петр от гледна точка на местоположението и амбициите на клуба.

След повече от десетилетие на "Стамфорд Бридж" обаче, за Петр не е толкова лесно да отиде в прекия конкурент. Освен това, наставникът на "сините" Жозе Моуруньо не желае да подсилва Арсенал.

За да подтикне Чех към взимане на нужното решение, наставникът на Арсенал Арсен Венгер е готов да направи от опитния вратар най-заплатения страж в историята на клуба.

Чех ще има възможност да се присъедини на "Емирейтс" към група елитни играчи, сред които са Месут Йозил и Алксис Санчес, чиито седмични заплати са от шестцифрени числа. В Челси Петр получава само по 90 000 паунда на всеки седем дни.

Въпреки, че ПСЖ е готов да плати на Чех много повече, само Арсенал може да предостави на Петр шанс да остане да живее в Лондон, да играе в най-популярното и конкурентно първенство в света и да претендира за трофеи. Заплатата от 100 000 паунда пък ще позволи на вратаря да запази своите доходи.

Според неофициални информации, Чех ще бъде последван от треньора на вратарите на Челси Кристоф Лолишон, на когото Арсенал също възнамерява да даде по-голяма заплата от тази, която специалистът получава на "Стаморд Бридж".

 

  Сподели
161