В Сити са убедени, че Стърлинг и Поба ще бъдат техни


Н. Гавазов

В Сити са убедени, че Стърлинг и Поба ще бъдат техни

Манчестър Сити оптимистично оценява своите шансове да получи полузащитника на Ювентус Пол Погба и крилото на Ливърпул Рахим Стърлинг. Както е известно, "гражданите" отправиха своето второ предложение за покупката на Стърлинг в размер на 40 милиона паунда, като за разлика от първата оферта, тази не бе веднага отклонена от Ливърпул.

Мърсисайдци все пак отказаха предложението след известен размисъл, но различията между двата клуба са много малки и напълно преодолими с оглед на финансовите възможности на Сити и настойчивото желание на Рахим да напусне "Анфийлд".

Освен това, в пресата се появиха съобщения, че Ливърпул ще се съгласи, ако получи 45 милиона паунда за Стърлинг - очевидно е, че това е скрит сигнал към "гражданите", че "червените" са отворени за преговори.

Другата добра новина дойде от Торино, където генералният директор на Ювентус Джузепе Марота обяви, че клубът ще продаде Погба, ако Пол пожелае трансфер и ако цената бъде подходяща.

Тези думи на дипломатичен език означават, че пред Сити се открива възможността да заинтересува самия Пол, отправяйки към 22-годишния французин изгодно предложение, а след това да влезе в диалог с италианския шампион и да разбере какви са условията на Ювентус.

В Сити са пълни с увереност, че и двете задачи са напълно изпълними.

 

  Сподели
317