Кейхил: Защитата на титлата ще е по-трудно от спечелването и


Н. Гавазов

Кейхил: Защитата на титлата ще е по-трудно от спечелването и

Защитникът на Челси Гари Кейхил е на мнение, че отстояването на шампионската титла във Висшата лига през следващия сезон ще е по-трудно, отколкото спечелването на Премиършип през изминалата кампания.

"Сините" уверено решиха главната си задача през изминалия сезон, изпреварвайки най-близкия си преследвач с осем точки. Но Кейхил е убеден, че през следващата кампания на отбора му ще е много по-трудно.

"Разговаряхме помежду си и знаем, че по-трудно ще бъде да защитим титлата си. Най-добрите отбори в лигата ще са заплаха за нас, а конкуренцията от тяхна страна през следващата година ще е по-жестока. След като Манчестър Сити спечели Висшата лига, на следващата година всички излизаха срещу тях с мисълта, че играят срещу шампиона, а това подлагаше "гражданите" на натиск, но мотивираше съперниците им", заяви Кейхил.

"Естествено е да искаш да победиш действащия шампион, който е бил най-добър през миналия сезон. Точно това ще изпитаме през следващата година. Защитата на титлата ще е нещо по-трудно, отколкото спечелването и. Никога преди не съм изпитвал подобно нещо, защото това е първата ми титла, но нашите ветерани и треньорският щаб знаят какво е това. Те знаят, че ще ни е по-трудно и не само заради това, че останалите отбори ще се укрепят през лятото", каза още защитникът.

 

  Сподели
66