Арсенал няма да включва свои играчи в сделката по Чех


Н. Гавазов

Арсенал няма да включва свои играчи в сделката по Чех

Арсенал няма намерение да включва свои играчи в сделката по привличането на Петр Чех. По всичко изглежда, че собственикът на "сините" Роман Абрамович е готов да пусне 33-годишния вратар в лагера на прекия конкурент във Висшата лига. Окончателното решение по този въпрос ще бъде взето през следващата седмица, когато Чех ще се срещне с висшето ръководство на клуба.

Коренно различна гледна точка поддържа Жозе Моуриньо. Тези дни португалецът намекна, че е готов да размени своя вратар с играч на Арсенал.

Както съобщават британски източници, Моуриньо проявява специален интерес към Тио Уолкът и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Арсен Венгер обаче отказва да включи свои възпитаници в сделката по Чех и дори е готов да се откаже от чешкия национал, ако Челси прояви неотстъпчивост в преговорите.

Евентуално пристигане на Чех на "Емирейтс" ще постави под сериозно съмнение бъдещето в клуба на Давид Оспина. Загубилият титулярно място Войчех Шчесни вероятно ще остане в клуба, а резервата Емилиано Мартинес може би ще бъде отдаден под наем.

 

  Сподели
98