Джерард: Роджърс трябва да обясни уволнението на помощниците си


Н. Гавазов

Джерард: Роджърс трябва да обясни уволнението на помощниците си

Бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард е на мнение, че Брендън Роджърс трябва да даде обяснения, защо са настъпили изменения в неговия треньорски щаб. Както е известно, мениджърът запази работата си, но загуби двама от помощниците си - Колин Паско и Майк Марш. Джерард е изненадан от това и иска обяснения от бившия си наставник.

"Бях много изненадан, научавайки за промените в треньорския щаб. Искам да видя Брендън Роджърс на пресконференция, за да разбера, защо той е взел такова решение. За мен е много неочаквано подобно нещо. Брендън и босовете са решили да извършат промени, но сега ми е интересно кой ще работи с тях и по какъв начин той ще направи силен отбора", заяви Джерард.

"Ще се наложи да потърпим и да почакаме. Мисля, че Брендън е почувствал, че трябва да обнови своя треньорски щаб, да обнови идеите. Но според мен, ключово е как да засили отбора непосредствено на футболния терен. Най-важното нещо е да подпише с ключови играчи през това лято. Надявам се, че съвсем скоро Ливърпул ще се завърне в Шампионска лига. Миналият сезон бе пълен с разочарования - както в евротурнирите, така и във Висшата лига. Ливърпул трябва да стане по-силен, по-конкурентен. Отборът трябва да се завърне в първата четворка и да заглуши болката от изминалия сезон", каза още легендата на Ливърпул.

 

  Сподели
169