Уест Хем обяви назначаването на Билич


Н. Гавазов

Уест Хем обяви назначаването на Билич

Уест Хем обяви за назначаването на бившия старши-треньор на националния отбор на Хърватия Славен Билич за мениджър на тима. Със специалиста е подписан тригодишен договор. Както е известно, след края на сезона "чуковете" се разделиха със Сам Алърдайс, който работи на "Ъптън Парк" в продължение на близо четири години.

През всичкото това време лондончани търсиха нов наставник. След като Рафаел Бенитес и Унай Емери отказаха офертата на Уест Хем, изборът на английския клуб падна върху 46-годишния Билич. Немаловажна роля в това решение изигра близостта на Славен с "чуковете" - навремето като футболист специалистът игра за Уест Хем.

"Много се радвам, че се връщам в Уест Хем. Предстои ми работа в една от най-добрите лиги в света. Това е истинско предизвикателство за мен, но няма нищо по-добро да го направя с Уест Хем. Тук се чувствам като у дома си. За мен е голяма чест да оглавя такъв клуб и се надявам, че ще докажа своята състоятелност пред ръководството, играчите и феновете. Търсейки нова работа, аз се опирах на това доколко амбициозен ще е един или друг проект. Когато си поговорих със собствениците на клуба, те ми дадоха да разбера, че работата не е само в новия стадион. Те наистина искат да направят този клуб по-добър", заяви Билич.

 

  Сподели
20