Венгер не мисли за продажба на Уолкът и Уилшър


Н. Гавазов

Венгер не мисли за продажба на Уолкът и Уилшър

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че разчита на полузащитника Джак Уилшър и нападателя Тио Уокът. Заличавайки сериозна травма на коляното, 26-годишният Уолкът дълго време не можа да се завърне в основния състав на "артилеристите". Такава възможност Тио получи едва през миналия уикенд - англичанинът се захвана с двете си ръце за нея и като лидер на атаката на лондончани оформи хеттрик срещу УБА.

Според Венгер, той продължава да разчита на Тио, който до този момент така и не може да се договори с клуба за нов договор. Сега французинът признава, че разглежда Уокът само в ролята на централен нападател.

"Искам Уолкът да играе през центъра и разбира се, той и Джак да останат, Мисля, че Тио достатъчно силно се представи през миналата седмица. Наистина, той все още може да играе на фланга, но аз виждам бъдещето му в атаката. Ако го попитате, той ще ви каже същото", заяви Венгер.

"Когато използвам Оливие Жиру от първите минути, Тио няма да играе в нападение. Жиру се отличав от Тио, но притежава своите силни качества, които могат да са важни за една или друга среща. Ето защо когато използвам Жиру от първите минути, Тио ще бъде само на фланга. В кря на краищата той дойде тук като флангови играч", добави французинът.

Що се отнася до 23-годишния Уилшър, Венгер също има големи планове за неговото бъдеще.

"Джак знае, че ни е нужен. Той дебютира на 17 годишна възраст, а това най-добре показва колко много го ценим. Ние винаги сме продължавали договорите си с него и винаги търпеливо сме очаквали завръщането му след поредната травма. Винаги сме го подкрепяли, оставали сме в трудните момент на неговата кариера. Означава ли това, че искаме да го удържим за дълъг срок? Да, искаме да извлечем изгода от таланта му. Никога не сме се замисляли за неговата продажба", добави мениджърът.

 

  Сподели
103