Стив Брус ще запази работата си и при отпадане на Хъл Сити


Н. Гавазов

Стив Брус ще запази работата си и при отпадане на Хъл Сити

Собственикът на Хъл Сити Асем Алам обеща, че Стив Бурс ще запази работата си като мениджър на отбора, дори "тигрите" да отпаднат в Чемпиъншип. След два сезона в елита, Хъл рискува да започне следващия сезон в по-долната дивизия. Но каквото и да се случи, 75-годишният Алам запазва вярата си в Брус, който в хода на кампанията пописа нов договор.

"Това за мен е нов опит, но аз няма да изпадам в паника. Този бизнес е свързан със стрес, тъй като се налага да мислиш и за финансиране. Клубът губи пари, но аз се справям. Ако отпаднем, ние имаме надежден бизнес-план. Не закачам мениджъра, тъй като точно така виждам работата си. Тук съм имал много мениджъри, ръководители по продажбите, управляващи. Имам нужда от време, за да избера правилния човек, но след това изобщо не го закачам. Контролирам стратегията и давам съвети, но само, ако те имат нужда от тях, никога не се меся пряко в работата им", заяви Алам.

"Може би това ме прави необикновен в сравнение с останалите собственици, но аз не съм футболен човек, а бизнесмен. Продължавам да смятам, че имам правилния мениджър, той е добър специалист и аз се надявам, че ще остане, ако излетим. Той не е виновен, че имаме толкова много травми. В един момент загубихме осем човека, а клуб с нашите размери не може да се справи с това. Добре започнахме сезона, бяхме 10-ти, предсказваха ни, че ще завършим в топ 12, но след това дойдоха травмите. Не го заплашвам. Ти си лош управител, ако режеш главата на някого. Ще обсъдим нещата след края на сезона. Надявам се да останем, но той ще продължи работата си, дори да отпаднем", завърши собственикът на Хъл Сити.

 

  Сподели
17