Моуриньо: Някои клубове ще разрушат пазара през това лято


Н. Гавазов

Моуриньо: Някои клубове ще разрушат пазара през това лято

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели очакванията си летния трансферен прозорец. Както е известно от съобщения в медиите, двата манчестърски гранда се готвят да проявят голяма активност през лятото с цел да детронират Челси от върха във Висшата лига, но се предполага, че новият шампион на най-конкурентното и популярно първенство също ще се подсили с нови играчи в опит да защити титлата си. Освен това се очаква активност и от други клубове, включително и Арсенал, който ще направи опит най-после да се намеси в битката за първото място.

Моуриньо признава, че очаква едно напрегнато лято, което може да разруши пазара на играчи.

"Мога да си представя, че летният трансферен пазар ще прилича на колапс на Уолстрийт. Някои клубове ще излязат на пазара с такава решителност, че ще го разрушат. Челси се намира в добро положение. Ние сме стабилни, нямаме нужда да правим някакви кардинални промени. Ние трябва да бъдем лоялни по отношение на нашите футболисти, защото вярваме в тях", заяви Моуриньо.

"Каквото и да правят някои клубове, дори да закупят по десетина футболисти, това няма да ни накара да с откажем от това, което искаме да вършим. Ние сме стабилни. Сега сме в друго положение, отколкото преди година. Тогава аз исках да продам част от играчите, сега искам да запазя своите футболисти. Преди година се налагаше да продаваме, за да купуваме, сега искаме да запазим играчите и да подобрим само някои позиции, с което допълнително да мотивираме футболистите", завършва португалецът.

 

  Сподели
91