Коутиньо: Роджърс ни четеше писма от майките


Н. Гавазов

Коутиньо: Роджърс ни четеше писма от майките

Полузащитникът на Ливърпул Филипе Коутиньо разказа, че през миналия сезон мениджърът Брендън Роджърс е вдъхновявал отбора, четейки на играчите писма от техните майки. През миналия сезон, когато "червените" се бореха за шампионската титла във Висшата лига, Роджърс е намерил необичаен - но много успешен, според мнението на Коутиньо - способ за мотивиране на играчите.

"С нетърпение очаквах своя ред, когато мениджърът ще прочете писмото от моята майка. Чаках и чаках това. Мениджърът разговаря с майките на всички играчи в отбора и пред всеки двубой четеше едно писмо от тях. Най-накрая дойде и моят ред", заяви Коутиньо.

"Отначало не разбрах, че мениджърът чете писмото от моята майка, но когато спомена името ми, аз бях зашеметен. Там се казваше, че тя ме обича, гордее с мене и постоянно и липсвам. Там имаше нещо голямо и думи, които имах нужда да чуя. Всяка седмица бяхме пълни с вдъхновение и емоции независимо от това на коя майка мениджърът четеше писмото. Изпитвахме единение благодарение на тези силни и мощни думи, които толкова силно ни стягаха и мобилизираха", каза още бразилецът.

 

  Сподели
119