Юнайтед с победа и крачка към ШЛ


И. Ангелов

Юнайтед с победа и крачка към ШЛ

Манчестър Юнайтед застава на 7 пункта пред Ливърпул преди срещата на мърсисайдци от поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига срещу Челси. Днес "червените дяволи" на Луис ван Гаал гостуваха на "Селхърст Парк" и Кристъл Палас, от където си тръгнаха с победа 2:1 при голове на Мата, Пънчън и Фелаини.

Първата част започна добре за Юнайтед, а рано положения се откриха пред Блинд и Ерера. В 19-ата минута пък при едно центриране на Ашли Йънг топката срещна ръката на Дан, който опита с гърди да върне за вратаря, но това бе дузпа. Зад бялата точка застана Хуан Мата и реализира за 1:0.

Юнайтед изглежда все още има проблеми с физическото състояние на някои играчи, след като в 40-ата минута Люк Шоу напусна игра за Джони Евънс, макар проблемът му да дойде след удар в главата от опонент. На почивката обаче Рууни напусна след като завърши накуцвайки полувремето и в игра се появи Фалкао.

За домакините на почивката се появи Джейсън Пънчън за Джо Ледли. Именно Пънчън изпълни пряк-свободен удар от добра позиция в 57-ата минута и успя да вкара, когато кълбото се отклони от главата на Блинд, който не отскочи, и се намери в ъгъла на вратата на Де Хеа за 1:1.

След тази ситуация Давид Де Хеа стана причината Юнайтед да се задържи в мача с няколко класни спасявания. Така се стигна до 78-ата минута и едно центриране на Йънг, при което Сперони излезе да боксира, но се сблъска с бранител на Палас, а кълбото попадна на главата на Фелаини за 2:1 на празна врата.

В 86-ата минута Де Хеа отново спаси своите, когато Мъри се намери на добра позиция и стреля опасно, но вратарят реагира бързо. По този начин гостите спечелиха и трите точки днес.

  Сподели
80