Челси с обрат над Лестър


И. Ангелов

Челси с обрат над Лестър

След срещата си от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига Челси събра 80 пункта в лигата и сега се намира на цели 13 точки пред втория в класирането - Манчестър Сити. Днес "сините" гостуваха в Лестършир и след като изоставаха в първата част, се върнаха до победата с 3:1.

Лестър започна много добре срещата, като задържаше топката и организираше атаки. В пълен контраст Челси грешеше и не успяваше да стигне до края на атаките си, освен когато топката попадаше в Играча на годината - Азар, който застрашаваше опонента.

В 19-ата минута Анди Кинг бе заменен принудително от Матю Джеймс за домакините. 3 минути след това и Робърт Хут излезе контузен и в игра се появи Ричи Де Лает. Лестър обаче продължи да атакува и да се брани добре. В 40-ата минута Чех спаси вратата си с голям късмет. В добавеното време на първата част обаче Марк Олбрайтън успя да реализира след подаване на Варди за първи път от 2011-та година.

С първата си атака за второто полувреме обаче Челси изравни, когато Иванович показа желание да задържи топката в предни позиции и много добре намери нападателя на границата на вратарското поле за 1:1.

В 50-ата минута Азар организира ново положение пред Дрогба, но той стреля неточно. Последваха още 2 добри възможности пред Дрогба. Чак в 79-ата минута обаче резултатът бе обърнат, когато Джон Тери успя да вкара след разбъркване при корнер. 4 минути след това Фабрегас пусна топката за Рамирес, който вкара много красив гол за крайното 3:1.

  Сподели
104