Уолкът може да напусне Арсенал през лятото


Н. Гавазов

Уолкът може да напусне Арсенал през лятото

През лятото Тио Уолкът трябва да вземе трудно решение относно своето бъдеще. Сезон 2012/13 до този момент се явява най-добър в кариерата на Тио - той вкара 21 гола и след няколко месечни преговори, през януари 2013 година, принуди клуба да му предложи нов договор с исканата заплата от 100 000 паунда на седмица.

Оттогава насам кариерата на играча се движи в низходяща линия. Тио започна като титуляр сезона след подписването на контракта, но след това се контузи и остана извън игра за цяла година. Сега 26-годишният футболист има един пълен сезон от действащото съглашение, но засега няма никакви предпоставки, че страните ще договорят нова сделка.

Тази травма върна Уолкът много назад - не само в отбора на Арсен Венгер, но и в националния тим, където за времето на отсъствие на Тио се проявиха Рахим Стърлинг, Рос Баркли и Хари Кейн.

В момента конкуренцията в Арсенал е толкова голяма, че Уолкът може да вземе трудното решение да отиде в друг клуб. Играчът се намира в професионалния футбол вече десет години и сега, може би, е най-правилният момент, за да се опита да върне своята кариера в правилното русло.

 

  Сподели
181