Пелегрини: Само Сити критикуват за второто място


Н. Гавазов

Пелегрини: Само Сити критикуват за второто място

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини изрази недоволството си от критиките на медиите към отбора. Четири кръга преди края на сезона Сити е втори в класирането, но критиките към тима не само, че не отслабват, но всички твърдят, че Пелегрини ще бъде уволнен. Наистина, "гражданите" остават без трофеи през този сезон и чилиецът не смята кампанията за успешна, но също така не вижда причина да се твърди, че става дума за провал.

"Мисля, че не може да наречеш сезона добър, щом не си спечелил нищо, но не е лесно да си втори в тази лига. Има пет-шест много силни отбора, еднакво силни с нас и при лош сезон да си втори не е никак зле. Медиите ни описват така, сякаш трябва да спечелим всичко, всеки турнир, всеки мач, защото останалите са слаби и нямат добри играчи, нямат пари. Но аз разбирам защо този сезон не може да кажем, че е добър. Мисля, че играчите просто искат да спечелят следващата си среща и да завършат колкото е възможно по-нависоко", заяви Пелегрини.

"И ние също се стараем да попаднем в Шампионска лига през следващия сезон. Повтарям, аз ценя вашето мнение, че Сити е единственият отбор, който е длъжен да печели трофеи. През този сезон Арсенал похарчи повече, Челси похарчи повече, Манчестър Юнайтед похарчи повече, Ливърпул похарчи повече и всички те имат силни отбори - както и ние. Защо си мислите, че този отбор се намира в лошо положение? Или второто място е срамно за него, аз поне така мисля", каза още чилиецът.

 

  Сподели
100