Евертън с класика срещу Юнайтед


И. Ангелов

Евертън с класика срещу Юнайтед

В среща от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига Евертън при Манчестър Юнайтед и за трета поредна година нанесе поражение на "червените дяволи" на "Гудисън Парк" - този път с 3:0. С победата Евертън се покачва на 10-ата позиция в класирането, докато Юнайтед задържа позицията си в топ 4 със 7 точки и мач повече от Ливърпул.

Още в 5-ата минута резултатът днес бе открит, когато Антонио Валенсия стана причина за контраатака на домакините, в края на която Джеймс МакКарти премина между Пади МакНеър и Дейли Блинд и матира Де Хеа за 1:0.

След тази ситуация Юнайтед задържаше повече топката, като почти веднага достигна и до гол. Фелаини отне топката от последния човек в отбраната и стреля твърде неточно от прекрасната позиция. В 16-ата минута Блинд бе намерен на добра позиция на границата на наказателното поле и с неудобния си десен крак отново топката бе изпратена далеч от вратата.

След 30-ата минута Евертън успя да си спечели серия поредни корнери и в един от тях Джон Стоунс бе намерен отлично от Лейтън Бейнс и с мощен удар с глава той се откъсна от Валенсия и направи резултата 2:0. Така на почивката Ван Гаал реагира с пускането на Фалкао в игра за Фелаини.

На терена обаче нищо не се промени - Юнатйед задържаше топката докато домакините създаваха по-опасните положения. В 69-ата минута Кевин Миралас замени Леон Озмън и само след 5 минути се разписа. Това стана при един пас на Рос Баркли зад отбраната на Юнайтед, където бе Лукаку в засада. Той обаче спря и не поиска да играе с топката, като отбраната на гостите също спря да се движи. Миралас обаче спринтира и овладя топката, след което стреля през Де Хеа, който дори не понечи да реагира срещу него - 3:0.

До края Юнайтед успя да намери мрежата в 82-ата минута чрез Фалкао, но нямаше как това положение да бъде зачетено заради засада. 

  Сподели
92