Моуриньо: Фабрегас дойде в Челси заради трофеите


Н. Гавазов

Моуриньо: Фабрегас дойде в Челси заради трофеите

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че полузащитникът Сеск Фабрегас е направил своя избор в полза на "сините" тъй като иска да печели трофеи. Възползвайки се от това, че Арсенал се отказа от приоритетното си право за покупка на Фабрегас, през миналото лято Челси закупи испанския национал, правейки го ключова фигура в центъра на терен.

Според Жозе, Фабрегас е направил своя избор в полза на Челси заради възможността да печели трофеи.

"Знам защо избра Челси и знам защо не избра Арсенал. Мога да говоря само за това какво ние му обещахме. Обещахме му да създадем отбор, която ще е играе според неговия стил. Обещах му, че той ще бъде важен играч от нашия проект. А добрите проекти, по принцип, завършват с трофеи. Той искаше това. Това е всичко, което мога да ви кажа", заяви Моуриньо.

"Честно казано, не се вълнувам от това, как той ще бъде посрещнат на "Емирейтс". По-рано през сезона Франк Лампард игра на "Стамфорд Бридж" и на него му бе оказан топъл прием. Не виждам причина, защо играчите на Арсенал да не могат по същия начин да реагират на появата на Фабрегас. Споменете си, той игра на "Камп Ноу" с фланелката на Арсенал. Защо спокойно д ане може да играе на "Емирейтс" с фланелката на Челси?", каза още португалецът.

 

  Сподели
118