Сър Алекс: Роналдо може да вкарва и за КПР, докато Меси е играч само на Барса


Н. Гавазов

Сър Алекс: Роналдо може да вкарва и за КПР, докато Меси е играч само на Барса

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че нито един футболист не е израснал толкова забележително под негово ръководство, както Кристиано Роналдо. Великият шотландец подчерта също така, че португалецът може да играе за всеки един отбор, докато Лионел Меси е играч изключително на Барселона.

"За цялата ми кариера в Юнайтед най-голям прогрес постигна Роналди. Той пристигна като 17-годишен юноша и много му се стовари на главата. Постоянно го критикуваха заради симулациите и за всичко, което се сетите. Но когато играчите започнаха да му помагат на тренировките, той стана великолепен. Най-важното за големите футболисти е способността им да вземат решения и да стават все по-добри", заяви Сър Алекс.

"Хората спорят за това, кой е най-добър в света и много справедливо определят Лионел Меси - с тези мнения няма как да спориш. Но Роналдо може да играе за Милуол, КПР и Донкастър и пак щеше да вкарва хеттрици. Не съм сигурен, че Меси би го правил. Роналдо - това са два отлични крака, скорост, самоотвержена игра във въздуха. А Меси, според мен, това е изключително играч на Барселона и вие разбирате за кого съм аз", каза още шотландецът.

 

  Сподели
133