Фабрегас: Феновете 5 години чакат титлата, а аз 27


Н. Гавазов

Фабрегас: Феновете 5 години чакат титлата, а аз 27

Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас заяви, че преустройството на защитата е една от причините за успеха на тима в дербито срещу Манчестър Юнайтед през уикенда. Испанецът се придвижи напред и стана част от атакуващото трио на тима, а това позволи на Курт Зума и Неманя Матич да играят в опорната зона и по такъв начин да неутрализират Маруан Фелайни.

"Трябваше да поставим някой срещу Маруан Фелайни, особено за дългите подавания, така че, да, стилът ни бе променен. Мисля, че Зума отлично се справи. Струва ми се, че бъдещето му все пак е на позицията централен защитник, макар че той отлично се справя с работата си и в полузащитата. Добре игра срещу "шпорите" във финала за Купата на лигата срещу Уест Хем и отново този уикенд. Висша класа за младеж. При това обича да се учи и жадува да играе", заяви Фабрегас.

"Ако аз бях на неговото място, щеше да ми е трудно да се справя с дългите подавания и като цяло със силовите аспекти на играта. Поради това Моуриньо направи каквото трябваше, а планът му сработи. Победихме, а когато го правиш, това означава, че добре си вършиш работата, особено срещу Юнайтед. Знаехме, че не бива да губим, тъй като съперникът ни следва по петите, а не искахме да му даваме надежда", каза още испанецът.

"Мачът с Арсенал е много важен. не искаме да им даваме ни най-малка надежда и възможност да ни подлагат на натиск. Трябва отлично да играем, защото знаем, че "Емирейтс" е трудно място за игра. Просто искаме да спечели и не толкова мачовете, а титлата. И колкото по-бързо, толкова по-добре. Искам да доставя удовлетворение на феновете. Те вече пет години живеят без титлата, а за мен този период е 27 години, така че искам по-бързо да я завоюваме", завършва Фабрегас.

 

  Сподели
77