Лукас: Стърлинг трябва да взима пример от легендите


Н. Гавазов

Лукас: Стърлинг трябва да взима пример от легендите

Полузащитникът на Ливърпул Лукас Лейва посъветва своя съотборник Рахим Стърлинг да вземе пример от легендите на мърсисайдския клуб. Както е известно, 20-годишният англичанин отказва да продължи договора си с "червените" и съгласно най-свежите слухове, Рахим е готов дори да си откупи последната година от контракта, за да отиде в друг клуб.

Лукас, който също пристигна в Ливърпул в млада възраст, посъветва Стърлинг по-малко да слуша своите съветници и да вземе пример от легендите на клуба.

"Бях много млад когато дойдох тук и просто се опитвах да се държа така, както го правеха Стивън Джерард, Шаби Алонсо и Пепе Рейна. Те бяха истински образец за подражание. Постигнаха успехи не само благодарение на своя талант, но и заради това, че се отнасяха правилно към работата си. Сега трудно се дават съвети на младите играчи, тъй като те са обградени от много агенти. Преди десет години имахме по-голяма свобода върху вземането на решения. Сега трябва да си нащрек, защото зад всяка твоя крачка има журналист. Всичко, което мога да кажа на Стърлинг е да не се увлича по всичко, а просто с уважение да наблюдава играчите тук и да се учи от тях", заяви Лукас.

 

  Сподели
50