Куртоа: Никога не съм се съмнявал в себе си


Н. Гавазов

Куртоа: Никога не съм се съмнявал в себе си

Вратарят на Челси Тибо Куртоа заяви, че неговите грешки в неотдавнашните мачове срещу Хъл и Стоук не са го сломили, а само са станали урок за него. Както е известно, тогава белгиецът просто подари топката на Ернандес, а в сблъсъка с "грънчарите" Тибо капитулира след удар на Чарли Адам.

Тези засечки обаче не са сломили младия вратар и не са го накарали да промени стила си. Най-добрият отговор на критиката стана първокласната игра на Куртоа в неделното дерби с КПР.

"Никога не съм се съмнявал в своите способности. Срещу Хъл се опитах да постъпя по най-добрия начин. Това не бе добър контрол върху топката, но след почивката показах, че съм силен по дух и аз спасих отбора. По повод мача със Стоук, когато отборът ти иска да играе високо, аз ще кажа, че като вратар, аз също трябва да играя високо. Чарли Адам нанесе хубав удар, такива неща се случват", заяви Куртоа.

"Но срещу КПР демонстрирах какво мога. На 22 съм и продължавам да се уча. Ще има ситуации, които ще ме научат, но аз никога не съм се съмнявал в себе си. В това е силата ми. Помогнах на отбора си с две чудесни спасявания и се радвам. Важни са всички в отбора, а и срещу Хъл и Стоук спечелихме", каза още белгиецът.

 

  Сподели
82