Килти се усъмни в показателите на Белерин


Н. Гавазов

Килти се усъмни в показателите на Белерин

Световният и европейски шампион по бягане на 60 метра спринтьорът Ричард Килти предложи на играчите на Арсенал Ектор Белерин и Тио Уолкът 30 хиляди паунда, за да потвърдят двамата своята скорост в директна надпревара. Съгласно разпространената в пресата информация, Белерин подобри клубния рекорд на Уолкът по бягане на 40 метра, преодолявайки тази дистанция за 4.42 секунди.

През 2009 година, когато Болт установява нов световен рекорд по бягане на 100 метра, той преодолява първите 40 метра за 4.64 секунди, поради това съмненията на Килти са напълно основателни. Ричард предлага на Ектор и Тио да потвърдят своята скорост и едновременно с това да спечелят нещо.

"Медиите твърдят, че Ектор Белерин може да пробяга 40 метра за 4,42 секунди. Абсолютно невъзможно. Тези журналисти са пълни идиоти! Ще заложа 30 хиляди лири да се състезавам с Тио Уолкът и Ектор Бейерин на каквато дистанция поискат, по всяко време, на всяко място, навсякъде. Състезанието ще приключи много бързо. Така, че ако са готови да заложат своите пари, с радост ще покажа на всички, че те не могат да тичат толкова бързо, колкото твърди пресата", написа Килти на страницата си в Twitter.

 

  Сподели
92