Сиймън: Арсенал има полза от ситуацията с Шчесни и Оспина


Н. Гавазов

Сиймън: Арсенал има полза от ситуацията с Шчесни и Оспина

Бившият вратар на Арсенал Дейвид Сиймън е на мнение, че отборът на Арсен Венгер само има полза т конкуренцията между Давид Оспина и Войчех Шчесни. Както е известно, полският национал загуби титулярното си място след мача със Саутхемптън на 1 януари. Оттогава вратата надеждно се пази от колумбиеца Оспина. Това е малко изненадващо, тъй като в предишните години Венгер постоянно демонстрираше безграничното си доверие към Шчесни. Според Сиймън, този факт ката двамата вратари да бъдат нащрек.

"Би трябвало Войчех да се чувства некомфортно като втори избор в края на сезона, който започна като титуляр и в началото демонстрираше много добра игра. Той загуби мястото си само заради това, че извърши поредица от груби грешки. Така Оспина получи своя шанс. Всеки от тях може да бъде титуляр. Въпросът е в това, кой от тях се намира в добра форма. Ако Оспина я запази, той ще продължи да играе на вратата", заяви Сиймън.

"Това е сложна ситуация, но тя поддържа тонуса ти, защото постоянно усещаш майсторството на конкурента зад гърба ти. Не само мачовете те карат да се стараеш, но и тренировките. Вратарите заедно тренират и гледайки другия, ти започваш да си мислиш, че искаш да си по-добър от него. Или да му покажеш колко си добър. И така ден след ден, ти се стараеш със всички сили, това наистина е голямо изпитание за теб, но така пък ставаш класен вратар", каза още бившият вратар.

 

  Сподели
170