Юнайтед взе дербито на Манчестър и прекъсна черната си серия срещу Сити


FUTBOL-TV

Юнайтед взе дербито на Манчестър и прекъсна черната си серия срещу Сити

Манчестър Юнайтед се наложи над Манчестър Сити с 4:2 в дербито на 32-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят на "Олд Трафорд" стартира вихрено, като и двата тима си вкараха три гола за по-малко от 30 минути.
 
Серхио Агуеро откри резултата на Сити в 8-ата минута след асистенция на Давид Силва, но с две попадения на Ашли Йънг (14') и Маруан Фелайни (27'), "червените дяволи" стигнаха до обрат.

В края на първата част дойде една спорна ситуация, когато реферът Марк Клатънбърг можеше изгони Венсан Компани за фаул срещу Дейли Блинд, но вместо това белгиецът видя само жълт картон.

Трети гол във вратата на гостите падна в 62-ата минута, когато Уейн Рууни изведе Хуан Мата вдясно от Джо Харт и испанецът не сбърка за 3:1, макар да останаха съмнения за засада в 74-ата минута Крис Смолинг заби последния пирон в ковчега на Манчестър Сити – 4:1.
 
Серхио Агуеро оформи крайното 4:2 минута преди края на редовното време с втория си гол в мача.

Юнайтед прекрати серия от четири загуби от Сити и събра 65 точки, които го утвърждават на третото място в класирането и му осигуряват вече 4 пункта аванс пред "гражданите“.

  Сподели
122