Роджърс нападна агента на Стърлинг


Н. Гавазов

Роджърс нападна агента на Стърлинг

Брендън Роджърс обвини агента на Рахим Стърлинг, че преговорите за новия договор на играча се намират в задънена улица. Тази седмица 20-годишният футболист даде интервю за ВВС, в което потвърди, че е отклонил предложението на Ливърпул за нов договор. Интересното е, че Рахим не е получавал разрешение да говори пред медиите. На всичкото отгоре играчът се оправда, че не се вълнува от пари, а от печелене на трофеи. Очаква се, че страните ще преговарят отново едва след края на сезона. Брендън Роджърс е на мнение, виновен за създалата се ситуация е агент Айди Уорд, който представлява интересите на Стърлинг.

"Аз добре си поговорих с него. Споделих мнението си по въпроса. Става дума за младо момче, което са го посъветвали да постъпи по определен начин. Това 20-годишно момче няма да вземе телефона и да моли за ефир в ВВС.Така не се постъпва и той не е постъпил така. Той просто иска да играе своята игра", заяви Роджърс.

"Разбираемо е, че това предизвиква разочарование у нас, но такъв е пазара. Трябва да отдадем дължимото на Рахим, аз го изведох от младежкия отбор, от резерва и знам, че голяма част от случващото се няма отношение към него. Това момче наистина е съсредоточено върху играта си. В нашите отношения всичко е както преди, той се труди всеки ден", добави мениджърът.

"Откакто съм тук, аз се срещнах с голямо количество добри агенти. Относно ситуацията с Рахим, само ще кажа, че Ливърпул е най-доброто място за него по отношение на футболното развитие и финансите. Тук не може да има никакво съмнение. Той има възможност да играе, а това е най-важното за един млад играч. Такъв е моделът на Ливърпул, който следват собствениците, те искат градят таланти на световно ниво. Рахим дойде тук на 17 и за две и половина години се утвърди като основен играч", каза още Роджърс.

"Той игра на много позиции и благодарение на това израсна тактически, стана по-подкован по отношение на тактиката, подобри и техниката си. Възможността да играе е критична за млад играч като него. Той едва навърши 20 години. Предстои му да измине голям път, а той има потенциала. Убеден съм, че ще постигне голям прогрес в Ливърпул през следващите години", продължава специалистът.

"Работата на съветниците му се състои в това да изучават варианти, който да са на негова страна. Но той има още две и половина години по сега действащия си договор и никъде няма да ходи. Това е вярно. През лятото отново ще седнем и се надявам, че ще намерим решение", завършва Роджърс.

 

  Сподели
85