Ван Гаал: В борбата за титлата сме


Н. Гавазов

Ван Гаал: В борбата за титлата сме

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е на мнение, че отборът му има шансове да спечели титлата във Висшата лига през този сезон. В събота срещу Астън Вила подчинените на холандския мениджър ще се опитат да постигнат пета поредна победа в Премиършип. В момента "червените дяволи" се намират на осем точки от лидера Челси и Луис вярва, че всичко може да се случи.

"Никога не знаеш какво може да се случи. Вече казах, че в края ще се разбере. Когато събрахме 30 точки в 11 мача, нас продължаваха да ни критикуват, но аз казах, че в края ще стане ясно всичко. Плътността е много голяма, в гонката участват и Тотнъм, и Ливърпул. Разбира се, ние ги победихме, но нас ни предстои среща с още три първи отбора. Много неща могат да се случат. Все още имаме математически шансове за титлата", заяви Ван Гаал.

"Не съм изненадан от това. Трудим се постоянно и трябва да видите как играчите отговарят на моите методи на трениране. Понякога ми се налага много да обяснявам, това не е лесно за играчите. Това е цял процес. Започнахме от самото начало, бяхме непоследователни и неспособни да даваме резултат. Правехме крачка след крачка и сега вече сме последователни и способни. Може би сега правим последните крачки в този процес. Надявам се на това. Съдя по последните пет мача, но времето ще покаже, защото две загуби могат да накарат увереността ти да изчезне. След мача с Ливърпул си помислих, че международната пауза идва ненавреме, но виждайки как моите играчи се представиха в националните си отбори, аз съм много доволен. Това потвърждава моето виждане по отношение на играчите", добави холандецът.

 

  Сподели
203