Арсенал може да се пребори за Стърлинг


Н. Гавазов

Арсенал може да се пребори за Стърлинг

Сериозен претендент за крилото на Ливърпул Рахим Стърлинг обещава да стане Арсенал. Според думите на мениджъра на "червените" Брендън Роджърс, клубът е отправил "невероятно предложение" за Рахим, но 20-годишният английски национал не бърза да подписва нов договор, а тази сутрин се появиха съобщения, че футболистът ще отклони и предложение за заплата от 180 000 паунда на седмиц.

Навлезлите в задънена улица преговори породиха много слухове за евентуален преход на Рахим в Реал, Байерн или Манчестър Сити. Ливърпул обаче най-много трябва да се опасява от Арсенал.

Според източника на информацията, Арсен Венгер е голям почитател на таланта на Стърлинг, когото през декември определи като "най-добрият английски футболист". Мениджърът на Арсенал се слави с това, че има голямо доверие на младежите, освен това французинът може да обещае на Рахим редовно участие в мачове от Шампионска лига.

Тази новина може да влоши и без това недобрите отношения между Ливърпул и Арсенал. През 2013 година Венгер се опита да привлече Луис Суарес, а това предизвика гнева на собственика на мърсисайдския клуб Джон Хенри, който попита каква трева се пуши на "Емирейтс".

По всичко изглежда, че Венгер разглежда Стърлинг като заместник на Тио Уолкът, чийто договор изтича в края на следващия сезон. 26-годишният англичанин поиска значително увеличение на заплатата, което предизвика недоволството на босовете на лондонския клуб.

 

  Сподели
199