Ерера: В Юнайтед съм за дълги години


Н. Гавазов

Ерера: В Юнайтед съм за дълги години

Полузащитникът Андер Ерера няма никакви съмнения, че ще успее да се прояви в състава на "червените дяволи". През първата половина на сегашния сезон наставникът Луис ван Гаал не се доверяваше много на бившия футболист на Атлетик. Сега обаче ситуацията се промени и Андер започна като титуляр в последните седем двубоя на своите.

25-годишният испанец, за когото Юнайтед заплати 29 милиона паунда, не се е съмнявал в силите си и е вярвал, че ще се адаптира към новите условия.

"Манчестър Юнайтед е вторият богат клуб в света, той продължава да търси таланти. Всеки се нуждае от време, за да се адаптира. Сега аз играя повече, но когато не играех, вътрешно разбирах, че съм тук за най-малко пет години, а не за няколко месеца", заяви Ерера.

Андер разказа и за отношенията си с Луис ван Гаал, който в началото имаше претенции към играча.

"Поддържам дистанция с Ван Гаал. Той е добър човек със силен характер. Обича дисциплината, обича да се контролира топката и не харесва риска да се губи тя. Отначало ми се ядосваше, защото постоянно се стремях да получавам топката, исках да я владея, чаках я, но сега всичко е по-различно", добави испанецът.

 

  Сподели
62