Челси се затрудни с победата над Хъл


И. Ангелов

Челси се затрудни с победата над Хъл

Челси успя да вземе нова победа и да увеличи дистанцията до втория в класирането на Висшата лига до 6 пункта, след като днес победи Хъл Сити на "Кингстън Комюникейшънс Стейдиъм" с 3:2 благодарение на голове от Еден Азар, Диего Коста и Лоик Реми. Домакините обаче отговориха с добра битка на своя опонент.

Още във 2-ата минута Челси поведе чрез Еден Азар, който бе намерен от Коста и се оказа в позиция срещу няколко бранителя извън наказателното поле, но не се посвени да стреля мощно от далеч за 1:0 по прекрасен начин.

В 9-ата минута Диего Коста бе намерен от Фабрегас на ъгъла на наказателното поле, той навлезе срещу двама бранители и завъртя топката в далечния ъгъл неспасяемо за МакГрегър и това бе 2:0. След попадението Челси се успокои и Хъл започна да атакува.

В 26-ата минута Андрю Робъртсън напредна по левия фланг, премина през Вилиан, прокара топката през краката на Иванович и стигна до наказателното поле, от където центрира за другия бек на тима - Ел Мохамади, а той вкара топката през Куртоа за 2:1.

В следващата атака Челси върна топката за своя вратар, но той бе притеснен от атакуващ играч на противника и не изчисти кълбото, а опита да овладее, но топката попадна в Абел Ернандес, който не сбърка на празна врата за 2:2.

В 61-ата минута Коста можеше да бъде изгонен за нанасяне на удар на МакГрегър без топка, но това остана незабелязано от съдията. Нападателят бе заменен от Реми малко след това, а само 2 минути след появата си той реализира победния гол. В 77-ата минута след добра атака на гостите Вилиан върна една топка за Реми и той завърши с гол, оформяйки крайния резултат.

  Сподели
104