Миноле призова за спокойствие преди мача с Юнайтед


Н. Гавазов

Миноле призова за спокойствие преди мача с Юнайтед

Вратарят на Ливърпул Симон Миноле призова своите съотборници да запазят спокойствие и да не преувеличават значимостта на предстоящата среща с Манчестър Юнайтед през уикенда. "Червените" не познават поражение вече в 13 поредни мача от Висшата лига и ако в неделят постигнат победа, вицешампионите за първи път от началото на сезона ще влязат в то 4. Симон призовава своите партньори добре да се подготвят за уикенда, да запазят концентрация, но и да не преувеличават значимостта на сблъсъка.

"Знаем, че с този двубой са свързани големи очаквания, но като професионалисти не бива да се увличаме. Трябва да се съсредоточим върху своята работа, защото мачът е три точки - загубени или спечелени", заяви Миноле.

"Ако започнем да мислим, че мачът е нещо повече, тогава има опасност да не се справим с вълнението и прекалено да се увлечем, защото на нас ни е нужен професионален подход, а не да мислим какво прави съперника или колко голям е този мач", добави вратарят.

"Ще се подготвим колкото е възможно добре. Знаем, че това е голям мач. Искаме да вземем трите токи, особено защото сме у дома. Това е единственото, за което мислим в момента. Готвим се по най-добрия начин, както и Манчестър Юнайтед и ще бъдем готови за първия съдийски сигнал. Доволни сме от положението си, но предстоят още двубои, в които трябва да покажем сегашната си игра, а след това, в края на сезона, ще видим къде ще сме", завършва белгиецът.

 

  Сподели
69