Пелегрини: Стърлинг ще ни струва 100 милиона


Н. Гавазов

Пелегрини: Стърлинг ще ни струва 100 милиона

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини е на мнение, че само сумата от 100 милиона паунда ще позволи на клуба да привлече крилото на Ливърпул Рахим Стърлинг. Както е известно, младият англичанин не бърза да продължава договора си мърсисайдци, което само подгрява слуховете за евентуално напускане на 20-годишния футболист. Един от претендентите на Стърлинг е Манчестър Сити.

Статутът на Ливърпул като конкурент на "гаржданите" и английският паспорт на Рахим правят обаче евентуална подобна сделка много скъпа. Пелегрини разбира това.

"Важно е да имаш английски играчи, но може ли да ги купиш? Може ли да купиш Стърлинг? Може би при теб ще се получи, но само при положение, че заплатиш на Ливърпул 100 милиона паунда. Искам английски играч на позицията на Давид Силва, но откъде да го взема? Може би Рууни или някой друг?, заяви Пелегрини.

Също така чилиецът увери още един път, че клубът прави всичко възможно, за да запази Джеймс Милнър.

"Надявам се, че той ще остане. Ако ли не, то е защото има по-големи предложения. Клубът иска да запази Милнър, той може би иска да остане, но вероятно иска повече да играе. Разбирам го. Аз съм голям почитател на Милнър. Покажете ми по-съвършен английски футболист. Има по-дори играчи по отношение на техниката, има и по-добри играещи с глава, но ми покажете един, койот да съчетава всички тези качества толкова добре, колкото Милнър. Няма такъв играч", каза още мениджърът.

 

  Сподели
137