Челси и Саутхемптън не се победиха


И. Ангелов

Челси и Саутхемптън не се победиха

В срещата от поредния двадесет и девети кръг на английската Висша лига лидерът във временното класиране - Челси посрещна Саутхемптън в един мач, завършил при резултат 1:1. Това означава, че Челси застава на 6 точки пред втория Ман Сити и с мач по-малко от преследвача, а "светците" ще се намират на 3 точки от Топ 4 и Манчестър Юнайтед, който играе по-късно днес.

Челси започна много добре срещата си днес, като още в 11-ата минута Бранислав Иванович центрира от дясно и Диего Коста успя с глава да реализира за 1:0. До тук спряха позитивите на "сините", след като след този момент те отстъпиха инициативата.

В 13-ата минута Куртоа спаси мрежата си при поредни възможности пред Мане и Тадич, но нямаше какво да направи при отсъдената в 18-ата минута дузпа, когато спорно съдията отсъди като нарушение влизането на Матич в навлизащия в наказателното поле Мане. Тадич реализира от бялата точка за 1:1.

В 22-ата минута Шейн Лонг излезе сам срещу Куртоа и опита да го прехвърли. Опитът бе неуспешен, но той се намираше и в засада. До края на полувремето гостите продължиха да играят по-добре, а започнаха с жестока преса и второто полувреме.

В 47-ата минута Алдервайрелд стреля добре, като принуди Куртоа да спаси по изключителен начин, след което и акробатично отиграване на Мане бе блокирано. В 53-ата минута Матич бе заменен от Рамирес, и сякаш играта на Челси се закрепи. 

В 57-ата минута домакините стигнаха до удар в гредата след корнер на Фабрегас и удар от Вилиан. Постепенно Фрейзър Форстър бе подложен на невероятно напрежение, но с доста авторитетни намеси той не позволи резултатът да се промени. В 72-ата минута той лиши Оскар и Азар от голове. В 90-ата минута отново видяхме две класни намеси, първо срещу Азпиликуета, а след това срещу Реми.

  Сподели
116