Скоулс: Ван Гаал не разполага с подходящите играчи


Н. Гавазов

Скоулс: Ван Гаал не разполага с подходящите играчи

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс заяви, че му харесва новата тактика на Луис ван Гаал - просто холандският специалист не разполага със съответните играчи за реализиране на своята философия. В дадения момент Ван Гаал продължава да удържа място в топ 4 във Висшата лига, но критиките към играта на отбора не спира. Скоулс вече смята, че Юнайтед няма подходящите футболисти, за да покаже играта, която Луис желае.

"Разбирам какво се опитва да прави Ван Гаал. На мен ми харесва това, че той играе с флангови футболисти. Също така знам, че ние, бившите играчи, не може постоянно да напомняме за предишните дни. Времената се променят, макар че вярвам в това, че принципите на атакуващия и зрелищния футбол не трябва да се променят", заяви Скоулс.

"Както и всеки друг фен, посещаващ мачовете - а аз разполагам с две абонаментни карти - искам да гледам, че отборът играе добре и побеждава. Само мисля, че тази система не е най-добрата за тези играчи", продължава бившият футболист.

"Трудно ми е да разбера, защо сега, през март, Юнайтед отново смени схемата, без никакви признаци, че отборът разполага с подходящите за това играчи. Мениджърите умират и живеят за избора на играчите. Ти купуваш футболисти, които са подходящи за схемата. Не мисля, че тимът е постигнал баланс в това отношение", завърши Скоулс.

 

  Сподели
160