Най-вълнуващите мачове в Премиършип през последните 10 години


.

Най-вълнуващите мачове в Премиършип през последните 10 години

За началото на новата година екипа на Futbol TV реши да ви развесели с една класация на footballfancast.com, съставена от най-вълнуващите мачове в Премиършип през изминалото десетилетие.

Уест Хем - Тотнъм - 3:4 (2007)

        В този мач Тотнъм започна срещата с очевидно превъзходство и поведе с 2:0. След това Уест Хем се съвзе и обърна резултата до 2:3 в тяхна полза. Тогава дойде момента за българския нападател Димитър Бербатов, който изравни резултата в 89-ата минута, а веднага след това Пол Сталтери избухна и донесе трите точки за Тотнъм на Ъптън Парк. Впоследствие "шпорите се класираха на 5-то място, а Уест Хем се наредиха на едно място зад тях.



Лийдс Юнайтед - Ливърпул - 4:3 (2000)

          Преди срещата Лийдс Юнайтед бяха аутсайдери, тъй като бяха загубили предишните си пет мача, докато Ливърпул имаха пет победи от последните си срещи. Нападателят на гостите от Ливърпул Марк Видука бе радостен, че ще завърши сезона с три трофея. Най-важният обаче, този на Премиършип бе достигнат точно заради неговата иява няколко срещи по-рано срещу Манчестър Юнайтед, когато вкарвайки четири гола, той измести "червените дяволи" от първата позиция и в крайна сметка те завършиха на 4-то място.

Тотнъм - Манчестър Юнайтед - 3:5 (2001)

          През първото полувреме Тотнъм успяха да поведат с 3:0 чрез Дийн Ричардс, Лес Фердинанд и Кристиан Циге. ПО всичко личеше, че домакините ще вземат трите точки срещу момчетата на сър Алекс. Въпреки това обаче, през второто полувреме "червените дяволи" започнаха да играят по начин, който бе нужен, за да достигнат поне до равенство. По време на срещата те достигнаха не само дългоочакваното равенство, а и за сметка на това отбелязаха две попадения в повече. Крайният резултат бе оформен няколко минути преди крайния съдийски сигнал, а именно 3:5 в полза на Манчестър Юнайтед с очевидно превъзходство през второто полувреме.

Ливърпул - Арсенал - 4:4 (2009)

      Това бе денят на руснака Андрей Аршавин, който разби по всевъзможни начини защитата на Ливърпул и наниза и четирите гола в тяхната врата. Впоследствие бе избран за футболист на месеца във Висшата лига и без съмнение очакваше да е едно от водещите имена на "Анфийлд" в продължение на много години.



Челси - Съндърланд - 2:4 (2001)

      Губейки през първото полувреме с 2:1, "черните котки" от Съндърланд се завърнаха в срещата и с голове на Гавин Макан, Кевин Филипс и Дон Хътчинсън откраднаха трите точки от Челси.

Арсенал - Тотнъм - 4:4 (2008)

        Един от най-класическите мачове от изброените до момента. Водейки с 4:2 до 89-ата минута "артилеристите" смятаха, че нищо не може да ги спре да се поздравят с трите точки от срещата. Това обаче не се осъществи, тъй като в самият край на срещата халфoвете на Тотнъм Джърмейн Джинас и Аарън Ленън попариха феновете на "Емирейтс", отбелязвайки две попадения за една минута и накараха съотборниците си да се веселят в съблекалните на своите горчиви врагове от Арсенал.



Уест Хем - Братфорд - 5:4 (2000)

        Срещата, която откри десетилетиео с невиждана драма. Губейки с 2:4 до 75-ата минута треньорът на Уест Хем реши да изпробва неизгрелия до тогава талант на Франк Лампард. Точно това момче, което изглеждаше като бебе сред останалите играчи на терена донесе победата на отбора от Юнайтед. Отеблязвайки три гола и обръщайки резултата от 2:4 до 5:4 той разби всички очаквания.

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити - 4:3 (2009)

        Във среща, която по всичко изглеждаше, че трите точки ще отидат при Манчестър Сити, супер-смяната на Майкъл Оуен бе добре дошла за сър Алекс Фъргюсън. Влизайки в игра той повдигна темпото на игра на своя тим Ман.Юнайтед и донесе трите точки за своя тим.



Портсмут - Рединг - 7:4 (2007)

         На футболен мач, в който драмата се забелязва още от резултата бяха свидетели феновете на двата отбора в този. 11 попадения, от които девет само във второто полувреме бяха отеблязани в двете врати, но въпреки това сякаш феновете искаха повече скандирайки:" Хет-трик на Бенжани".



Манчестър Юнайтед - Ливърпул - 1:4 (2009)

         Рядко до този момент бе да се види подобен резултат на "Олд Трафорд" в полза за гостите, но рекордите са, за да се подобряват. Пасовете, които Стивън Джерард и Фернандо Торес си разменяха по време на първото полувреме доведе до 1:2 в полза на тяхния тим Ливърпул на полувремето. Малко след почивката Неманя Видич фаулира в наказателното поле младият испански нападател Торес и бе изгонен от главния съдия. Впоследствие Аурелио изпълни великолепно пряк свободен удар и направи резултата 1:3. Малко по-късно с отлично преценен прехвърлящ удар Даниеле Досена оформи грандиозния резултат - 1:4 в полза на "мърсисайдци".



КИРИЛ НИКОЛОВ

  Сподели
264