Венгер: Уелбек е много важен за нас


Н. Гавазов

Венгер: Уелбек е много важен за нас

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че продължава да вярва на нападателя Дани Уелбек. В последно време Уелбек загуби формата си и съответно, титулярното място, а това доведе до критики към него и френския специалист за покупката на бившия играч на Манчестър Юнайтед.

"Той е много важен за нас. От началото на сезона изигра на малко мачове а нас. Дани може да играе на всяка позиция в атаката на състава - като централен нападател, вляво и вдясно. Дани може да играе навсякъде. Той е един от тези играчи с доста мачове, в последно време той не играе като титуляр, но през сезона има и такива моменти. Всеки играч попада на периоди , когато не излиза на терена, както обикновено", заяви Венгер.

"Не всеки футболист може да проведе всички мачове подред във важната част на сезона. Сега в центъра на атаката влиза Жиру, но той пропусна четири месеца, а докато го нямаше Уелбек играеше във всеки мач. Според мен, Дани играе добре. Това е изключителен играч, който има голямо бъдеще в нашия отбор. Доволен съм от това, че успяхме да го закупим", заяви Венгер.

 

  Сподели
157