Ван Гаал: Трябва по-малко да подаваме на вратаря (снимка)


Н. Гавазов

Ван Гаал: Трябва по-малко да подаваме на вратаря (снимка)

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призова своите футболисти по-малко да подават към вратаря Давид де Хеа. Според статистиката, останалите отбори от Висшата лига до момента не са минали границата от 400 паса към вратарите си. Единственият тим, който е надхвърлил тази отметка е Манчестър Юнайтед.

Прекалено предпазливата игра предизвиква недоволството дори сред собствените фенове и холандският специалист е съгласен, че трябва нещо да се направи по въпроса.

"Пас към вратаря е решение за играча. Понякога, независимо от наличието на друг вариант, играчът не вижда този вариант. Трябва с уважение да се отнасяме към това, че твоят футболист има някакви съмнения, трябва да го подкрепим. Когато допуснеш грешка в отбрана, това задължително види до гол във вратата ти. Вие, феновете, трябва да знаете това", заяви Ван Гаал.

"Но аз съм съгласен с привържениците, че често подаваме на вратаря, защото сам съм виждал ситуации, в които можеше да играем с по-високо темпо, без да задействаме вратаря. Но вратарят е 11-ят ни играч. Той е способен да ускори нашата игра и понякога Де Хеа е нашият вариант напред. Играта в атака е по-свойствено на традиционния английски стил, но мисля, че феновете се наслаждават и когато Юнайтед играе позиционен футбол", каза още холандецът.

  Сподели
51