Фенове на Челси се забъркаха и в неонацистки скандал


Н. Гавазов

Фенове на Челси се забъркаха и в неонацистки скандал

Английската полиция започна разследване на поредния инцидент, свързан с прояви на расизъм от страна на привърженици на Челси. Този път след неделния финал за Купата на Лигата с Тотнъм. Фенове на лондонския клуб вече се "отличиха" около мача на отбора с ПСЖ в Шампионска лига, което изглежда, че не е послужило за урок на част от почитателите на тима. 

Според информацията, група фенове на Челси, завръщащи се от Лондон в Манчестър след триумфа на своя отбор на "Уембли", отново са пеели расистки песни. Този път групата е обогатила своя репертоар и с неонацистки лозунги.

След подаване на жалба на една от гарите, транспортната полиция е арестувала четирима фена, срещу които в момента се води разследване.

"Това бе ужасно. Тези фенове на Челси са просто отвратителни. Един чернокож пътник дори бе принуден да си прибере багажа, защото те бяха агресивни и противни. Едно момиче се разплака" твърди свидетел.

Съобщава се също така, че феновете на Челси са притиснали две момичета от азиатски произход, крещейки на девойките, че трябва да си носят бурките на главите. Друга група пък пеела песни за концлагера край Освиенцим и обидни, неонацистки скандирания по адрес на "шпорите". Разследването срещу тях пък ще се води от полицията в Манчестър.

 

  Сподели
211