Карагър: Роджърс върши чудесна работа


Н. Гавазов

Карагър: Роджърс върши чудесна работа

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че мениджърът Брендън Роджърс върши чудесна работа в отбора. От началото на година "червените" спечелиха 20 точки от 24 възможни и след неделната победа над Манчестър Сити Ливърпул се изкачи на пето място в класирането на Висшата лига. Според Карагър, мениджърът е избрал такава тактическа схема, която позволява на играчите да разкрият най-доброто от себе си.

"Всички мениджъри възхваляват играчите си и това е правилно, но Брендън Роджърс върши чудесна работа. На него му се наложи да пренастройва отбор, тъй като през лятото подписа с петима нови", заяви Карагър.

"За трансферите в Ливърпул отговаря специален комитет и Брендън Роджърс също е част от него. Но едва ли те закупиха Емре Джан на позицията десен и централен защитник или Деян Ловрен, за да играе десен централен. Същото се отнася и за Алберто Морено, който бе закупен като флангови защитник", добавя бившият футболист.

"Роджърс намери схема, която идеално подхожда на тези играчи, той извлича най-доброто от своите футболисти. Заслужава всякакви похвали - Ливърпул не само, че показва добър футбол, но и играе така, че с него не успя да се справи действащия шампион", завършва Карагър.

 

  Сподели
68