Венгер получава 50 милиона за центрaлен полузащитник


Н. Гавазов

Венгер получава 50 милиона за центрaлен полузащитник

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер ще получи 50 милиона паунда за трансфери. Както е известно, вчера клубът обяви финансовия отчет от юни до ноември 2014 година, от който става ясно, че в банковите сметки на клуба е съсредоточена свободна сума в размер на 138.8 милиона паунда. За отчетените шест месеца "артилеристите" са успели да заработят 148.5 милиона паунда, демонстрирайки чиста печалба в размер на 11.1 милиона паунда.

Тези финансови показатели Арсенал успя да добие, дори независимо от това, че през миналото лято мениджърът Арсен Венгер похарчи 93.7 милиона паунда за нови играчи - както се вижда, в резерв на клуба продължава да има внушителни средства.

Във връзка с това, както твърди британската преса, наставникът на "артилеристите" ще получи 50 милиона паунда за нови играчи. Главен приоритет за "артилеристите" ще бъде подписването с централен полузащитник. Основните цели за лондончани за Морган Шнайдерлин от Саутхемптън и Ларс Бендер от Байер. Освен това, Венгерможе да разгледа възможността за покупка на защитник и вратар.

 

  Сподели
81