Куман: В отборите на Ван Гаал цари страх


Н. Гавазов

Куман: В отборите на Ван Гаал цари страх

Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман подложи на критика някои аспекти от работата на своя сънародник Луис ван Гаал в Манчестър Юнайтед. Според думите на холандски специалист, който навремето бе асистент на Ван Гаал, неговите собствени методи нямат нищо общо с методите на Луис.

"Когато привличаш Ван Гаал, ти придобиваш качествен треньор. Но също така имаш и човек, който си мисли, че знае всичко на този свят. Заради това и възникват конфликтните ситуации. Между мен и него съществува огромна разлика Бях му асистент в Барселона, а след това и на Мондиал 1998. Много научих от него. Но това, как той общува с играчите, няма нищо общо с моя маниер на работа. Аз не оказвам такъв натиск върху играчите. Факт е, че когато той е треньор, в отбора има страх. Футболистите изпитват страх от мистър Вн Гаал. Това не винаги е добре", заяви Куман.

Също така Роналд изрази мнение, че следващият наставник на Манчестър Юнайтед трябва да стане специалист с по-меки методи на работа.

"След представянето на холандския национален отбор под ръководството на Ван Гаал на Световното, Федерацията поиска някои с по-меки подходи. Имаше нужда от някой, който да прегърне футболистите. Треньор, който е по-спокоен от Ван Гаал", каза още специалистът.

 

  Сподели
28