Де Хеа и Юнайтед не могат да се договорят за новия контракт


Н. Гавазов

Де Хеа и Юнайтед не могат да се договорят за новия контракт

Забавянето на подписването на новия договор на вратаря на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа е предизвикано заради разногласия между страните относно пункта за откупване на контракта му. Към момента на испанеца остава една пълна година от сега действащото му съглашение. Във връзка с това не утихват слуховете, че Де Хеа може да дочака лятото на 2016 година, след което да премине в Реал Мадрид като свободен агент.

"Червените дяволи" се опитват да направят всичко възможно за да избегнат най-лош сценарии, във връзка с това предлагат на 24-годишния Дави сделка със заплата от 200 000 паунда на седмица и пункт за откупване на договора в размер на 50 милиона паунда.

Агентите на Де Хеа обаче настояват, че тази сума е много голяма. Представителите на играча желаят да бъде записан сума от 25 милиона паунда или около тази. На този етап съществуващите разногласия все още не са преодолени.

Отдавна се носят слухове, че Реал вижда в Де Хеа наследник на Икер Касияс, за когото следващият сезон, най-вероятно, ще бъде последен в Мадрид. Ако Давид така и не подпише нов контракт, Кралският клуб има всички шансове да получи сънародника си през следващата година без никаква компенсация.

 

  Сподели
33