Ман Сити вкара пет на Нюкасъл


И. Ангелов

Ман Сити вкара пет на Нюкасъл

Манчестър Сити се възползва от равенството на Челси по-рано днес срещу Бърнли (1:1), като в своя мач от поредния двадесет и пети кръг на английската Висша лига, "гражданите" победиха на "Етихад Стейдиъм" Нюкасъл с 5:0. Серхио Агуеро, Самир Насри, Един Джеко и Давид Силва на два пъти реализираха головете.

В 25-ата секунда от тази среща гостите допуснаха дузпа след грешката на Анита в отбрана, и така Агуеро откри от дузпа във 2-ата минута.

В 12-ата резултатът стана 2:0 когато Силва подаде на ляво към Джеко, той изпрати топката в наказателното поле, но там след като кълбото се отклони от Уилямсън, попадна в Насри, който залъга, че ще стреля, Колочини бе излъган, и французинът вкара.

В 21-ата минута Силва пое топката в центъра и със силен пас подаде над Колочини за Джеко. Босненецът овладя на гърди и от полу-воле матира Крул за 3:0.

Следващите две попадения бяха дело на Давид Силва във второто полувреме. Първо той реализира в 51-ата минута, когато Агуеро напредна от ляво и намери Насри, който с едно докосване изпрати кълбото за Силва, а той овладя с първото си докосване и след това завъртя топката в далечния ъгъл за 4:0.

Само минута след това Туре забеляза вклюването на Агуеро в наказателното поле и копна топката по брилиантен начин за него. Аржентинецът овладя с гърди и намери Силва за нов мощен удар и 5:0. Така Силва и Агуеро бяха заменени в 60-ата минута от Бони и Навас, като до края Бони и Коларов имаха шансове за гол.

По този начин Сити застава на 5 точки от върха и Челси.

  Сподели
98