Сабалета: Понякога Пелегрини губи контрол над себе си


Н. Гавазов

Сабалета: Понякога Пелегрини губи контрол над себе си

Десният защитник на Манчестър Сити Пабло Сабалета заяви, че мениджърът Мануел Пелегрини понякога губи контрол над себе си. За разлика от своя предшественик Роберто Манчини, чилиецът има репутацията на спокоен и уравновесен специалист, което, според слуховете, е накарало клубните ръководители да се спрат на него през лятото на 2013 година.

Макар, че Мануел наистина не дава гръмки интервюта и не се поддава на провокации, понякога той може да се срине в съблекалнята, твърди Сабалета.

"Това, което вижда публиката е далече от всичко. Когато той разговаря с журналисти, той винаги е спокоен, никога не влиза в спорове и никога не критикува колегите си. Хората виждат в него един много спокоен човек, което е едно от най-добрите му качества, но мога да ви кажа, че понякога губи самообладание. Повярвайте ми, ако лошо сме играли на полувремето или сме загубили, може да ни крещи. Той е много взискателен специалист и постоянно иска да ни убеди, че второто място е недостатъчно. В същото време избира правилния момент на критиките. Ако мениджърите крещят през цялото време, играчите спират да го слушат. Той може да изкрещи, за да изпрати съобщение до нас, но има и моменти, когато иска да произведе важна промяна и тогава е много спокоен", заяви Сабалета.

 

  Сподели
96