Венгер: Уилшър изпреварва графика с две седмици


Н. Гавазов

Венгер: Уилшър изпреварва графика с две седмици

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разказа за възстановяването на полузащитника на отбора Джак Уилшър и сподели мнение за нападателя Дани Уелбек, който най-вероятно до края на сезона ще играе на фланга.

"Закупих Уелбек защото той е способен да играе както в центъра, така и на фланга. Мисля, че се представя много добре и носи ползи на отбора. Дани може да действа като централен нападател както проведе по-голяма част от кариерата си, но Жиру е по-подходящ за тази роля. Като цяло, всички наши нападатели са универсални и единствен Оливие може да играе само в центъра, което ме принуждава останалите да ги пращам на фланга", заяви Венгер.

"Уилшър изпреварва графика с две седмици, дори мислех да го включа в заявката през уикенда, но е по-добре да изчакаме, а той да тренира още седмица. Девет поредни обеди у дома? Много е важно това за Висшата лига. Важното е добре да се чувстваш сред родните стени, силен, защото на нас ни се налага да играем с наистина сериозни съперници. На "Емирейтс" посрещаме Евертън, Ливърпул и Челси. Това са важни мачове", заяви Венгер.

 

  Сподели
114