Йоветич: Пелегрини ме уби


Н. Гавазов

Йоветич: Пелегрини ме уби

Нападателят на Манчестър Сити Стеван Йоветич подложи на критика своя мениджър Мануел Пелегрини за решението да го изключи от заявката за плейофите на Шампионска лига. През сегашния сезон, заради нарушаване на правилата за финансов феърплей (ФФП), "гражданите" могат да използват в турнира само 21 играчи, вместо обичайните 25. Поради тази причина след привличането на Вилфрид Бони за 28 милиона паунда от Суонзи през януари, от заявката за Шампионска лига бе изключен Йоветич.

Черногорецът, който бе закупен от Фиорентина за 22 милиона паунда, смята, че Пелегрини е постъпил неправилно.

"Заслужавах да играя в Шампионска лига. Знам това. Мениджърът ме уби със своето решение. Чувствах, че заслужавам мястото, други хора говорят същото. Хората казват, че съм забележителен играч, но изглежда, че мениджърът не мисли така. Разстроен съм и сега съм така. Не мисля, че това бе добро решение или правилно такова. Знам, че заслужавах да бъда в заявката. Казах на мениджъра за това, но той не поиска да ме изслуша. Дойдох тук, за да играя в Шампионска лига", заяви Йоветич.

Освен това, 25-годишният Стеван призна, че след края на сезона може да се замисли за напускане на клуба.

"Не съм взел никакво решение за своето бъдеще. Ще изчакам лятото и тогава ще видим. Но мениджърът пуска други играчи пред мен може би това е послание, какво иска да се прави", каза още нападателят.

 

  Сподели
146