Паско вижда в Емре Джан качества на капитан


Н. Гавазов

Паско вижда в Емре Джан качества на капитан

Асистент-мениджърът на Ливърпул Колин Паско вижда в Емре Джан необходимите качества, за да стане немецът капитан на мърсисайдския отбор. През последните седмици бившият играч на Байер много ярко изглежда на позицията защитник, но травмите на Лукас Лейва и Стивън Джерард могат да обезпечат на Емре шансове за поява в средата на терена.

Освен Джан, в момента Ливърпул разполага само с двама централни полузащитници в лицето на Джордан Хендерсън и Джо Алън. И това може да бъде звездния час за Емре.

"Когато го наблюдавахме в началото, той действаше на позицията на централен полузащитник, но сега има възможност да бъде час от тримата ни защитници и се справи великолепно. Но срещу Тотнъм, когато се отправи в полузащита, вие може да видите, че той иска да играе там, на тази позиция. В това отношение той е много ценен за нас. Той е забележително момче и добър играч. От нищо не се оплаква и не виси пред вратата на мениджъра. Чакаше своя шанс и се хвана за него с двете си ръце", заяви Паско.

Очаква се, че през следващия сезон във Висшата лига, след напускането на Стивън Джерард, капитанската лента ще бъде поета от Хендерсън. Паско е на мнение, че 21-годишният Джан също притежава лидерски качества.

"Той е млад, усъвършенства своята игра, но аз съм убеден, че в предстоящите години той ще израсне до един от техните капитани. Той е лидер на терена и великолепно играе. Но в момента съм убеден, че дори самият той не помисля за подобно нещо", добави специалистът.

 

  Сподели
69