Скоулс: Футболът на Юнайтед е жалък


Н. Гавазов

Скоулс: Футболът на Юнайтед е жалък

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс сподели мнението си за играта на "червените дяволи" през този сезон. Както е известно, в средата на седмицата Юнайтед победи Бърнли с 3:1, но отборът се сблъска с критиките, че не показва добър футбол. Скоулс напълно споделя това мнение, признавайки, че не му е приятно да гледа футбола в изпълнение на бившия си отбор.

"Не ми доставя никакво удоволствие да гледам мачовете на отбор на Ван Гаал. Изобщо не става дума за наслада. Те победиха Бърнли, но Бърнли беше много по-добрият отбор през първото полувреме. Понякога играта на Юнайтед изглежда жалка. За да победиш противника трябва да атакуваш и да поемаш рискове, но много малко играчи в сегашния отбор са готови да предприемат тези рискове", заяви Скоулс.

"Когато играх в центъра на терена, бяхме длъжни да развиваме атаката и да подаваме топката напред, за да създаваме положения. Това не бе леко, но играехме за Юнайтед. В сегашния отбор само Анхел Ди Мария поема много повече рискове от останалите, но за жалост не му се получава. Понякога ми се струва, че Ван Перси и Фалкао са като непознати на терена, а в същото време Уейн Рууни бе преместен в центъра, за да има място за тях в атака. Уейн може да играе навсякъде по терена и с огромното си желание обикновено показва поне 70% от възможностите си. Срещу Бърнли игра като дефанзивен халф. Но ако Ван Гаал не мисли, че Рууни е по-добра опция в атака от Фалкао и Ван Перси, значи наистина има проблем", добави Пол.

 

  Сподели
24