Моуриньо: Евертън ни създаде проблеми


Н. Гавазов

Моуриньо: Евертън ни създаде проблеми

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е на мнение, че отборът е постигнал много трудна и много важна победа в домашния сблъсък с Евертън. "Сините" успях да изтръгнат успеха с 1:0 едва в края благодарение на гол на Вилиан. Силно отбранителната игра на съперника се превърна в сюрприз за Моуриньо, но за това пък трите точки са по-сладки.

"Голям мач, голям мач. Евертън се показа като труден съперник и това е комплимент. Отбранителният Евертън е много добре организиран и компактен, много опасен на контраатаки. Той ни създаде много проблеми. Изпробвахме всичко, а моралният дух на отбора бе изумителен. Оказвахме силен натиск, а в последните 10 минути ни бе много трудно. Вкарахме гол, който страничният съдия напълно справедливо отмени, но в последните 10-15 минути всички те се намираха в своето наказателно поле. В края на краищата вкарахме много важен гол", заяви Моуриньо.

"Не съм гледал повторение на караницата в края. През първото полувреме Евертън много фаулирше, нарушенията следваха всяка атака. Гарет Бари можеше да напусне още през първото полувреме, а Роберто Мартинес замени Бешич през първото полувреме, защото се опасваше от червен картон. В края емоциите бяха високи", каза още португалецът.

 

  Сподели
73